Συχνες Ερωτησεις

Θα πονέσω κατά τη διάρκεια της απονεύρωσης;

Θα πάρουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η ενδοδοντική θεραπεία σας (απονέυρωση) δε θα είναι σε καμία περίπτωση δυσάρεστη ή επώδυνη. Εφόσον χρειάζεστε θεραπεία θα σας χορηγήσουμε μία μικρή ποσότητα τοπικής αναισθησίας για να μουδιάσουμε μια εντοπισμένη περιοχή στο στόμα σας. Στους περισσότερους ασθενείς η αίσθηση του μουδιάσματος υποχωρεί μετά από 2-3 ώρες.

Θα πονάω μετά την απονεύρωση;

Τις πρώτες 2-3 μέρες μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει κάποια ευαισθησία στο δάγκωμα ειδικά αν προϋπήρχε πόνος ή μόλυνση πριν την επέμβαση. Συνήθως συνταγογραφούμε αντιφλεγμονώδη για 48 ώρες μετά το ραντεβού. Η τυπική φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού κορυφώνεται στις 48 ώρες μετά την επέμβαση και μετά σταδιακά υποχωρεί. Μη θορυβηθείτε εάν αισθάνεστε το δόντι σας λίγο παραπάνω ευαίσθητο μετά από 2 ημέρες. Ο ενδοδοντολόγος σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει και άλλα φάρμακα εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Μετά το τέλος της θεραπείας θα πρέπει να παρακολουθούμε το απονευρωμένο δόντι;

Ναι. Για τις περισσότερες ενδοδοντικές θεραπείες προτείνουμε στους ασθενείς να επανέλθουν στο ιατρείο μας μετά από 1 χρόνο για επανεξέταση (check-up). Όταν είναι η κατάλληλη εποχή το ιατρείο μας θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για να ορίσουμε το ραντεβού επανεξέτασης.