Ο Αλέξης Χαρίσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 και σε ηλικία 22 ετών υπήρξε ο νεώτερος στην ιστορία και πρώτος Έλληνας που έγινε δεκτός από τον Dr. Jeffrey Hutter (νυν Πρύτανη του Boston University) στο διάσημο πρόγραμμα Ενδοδοντολογίας του Boston University, USA.
Στην Αμερική ο Αλέξης πέρασε ¨τα πιο έντονα χρόνια της ζωής του¨ κι έβαλε τις βάσεις για την προσωπική κι επαγγελματική του εξέλιξη. Σε προσωπικό επίπεδο έκανε ένα παιδικό όνειρό του πραγματικότητα (να ζήσει και να σπουδάσει στην Αμερική). Σε επαγγελματικό είχε την ευλογία να συνυπάρξει με μερικούς από τους κορυφαίους Κλινικούς Ενδοδοντολόγους στον πλανήτη, όπως ο Dr. Bryan Beebe, υπό την καθοδήγηση του πατέρα της Σύγχρονης Ενδοδοντολογίας Dr. Herbert Schilder.
Αποφοίτησε το 2002 από το Henry M. Goldman School of Dental Medicine του Boston University με την εξειδίκευση του Ενδοδοντολόγου
Από το 2002 είναι ενεργό μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ενδοδοντολόγων και από το 2003 μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Το 2006 έγινε Τακτικός Εταίρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Schilder για την πρόοδο της Ενδοδοντολογίας παγκοσμίως καθώς και ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και μέχρι το 2008 ανέλαβε χρέη Επιμελητή στο Οδοντιατρικό/Γναθοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2005 διατηρεί το Εξειδικευμένο Ιατρείο του στο κέντρο των Αθηνών, όπου ασκεί αποκλειστικά την ειδικότητα της Ενδοδοντολογίας.
Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και προσκεκλημένος ομιλητής σε Οδοντιατρικά Συνέδρια ανά την Ελλάδα. Ασχολείται με την εκπαίδευση των Οδοντιάτρων συμμετέχοντας σε Προγράμματα Συνεχούς Επιμόρφωσης, πρακτικά σεμινάρια (hands on courses), διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) και ζωντανές επιδείξεις κλινικών περιστατικών (live demonstrations).
Το πάθος του για την τελειότητα και η ευαισθησία του απέναντι στον ασθενή και συνάνθρωπο, τον καθοδηγεί πάντοτε στην αναζήτηση νέων οριζόντων στην Κλινική Ενδοδοντολογία.