Τι ειναι επαναληψη ενδοδοντικης θεραπειας;

Με την κατάλληλη φροντίδα, τα απονευρωμένα δόντια μπορούν να παραμείνουν υγιή για πάντα στο στόμα μας. Ωστόσο, μερικές φορές ένα δόντι που έχει απονευρωθεί δεν επουλώνεται όπως αναμένεται και είναι πιθανόν να πονέσει ή και να πρηστεί μετά από μήνες ή και χρόνια αφού έχει ολοκληρωθεί η απονεύρωση. Αν το δόντι σας δεν ανταποκρίνεται στην θεραπεία της απονεύρωσης ή δημιουργούνται νέα προβλήματα, έχετε μία δεύτερη ευκαιρία: να επαναληφθεί η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).

Γιατί χρειάζομαι επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης);

Όπως συμβαίνει ενίοτε με οποιαδήποτε ιατρική ή οδοντιατρική επέμβαση, ένα δόντι μπορεί να μην επουλωθεί όπως αναμενόταν μετά από την αρχική απονεύρωση λόγω διαφόρων αιτιών:

Σε άλλες περιπτώσεις, ένα καινούριο πρόβλημα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ένα επιτυχώς θεραπευμένο δόντι. Για παράδειγμα :

Κατά την επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης), ο Ενδοδοντολόγος σας θα αφαιρέσει το υλικό της έμφραξης που είχε τοποθετηθεί στους ριζικούς σωλήνες αρχικά. Στη συνέχεια ο Ενδοδοντολόγος θα εξετάσει πολύ προσεκτικά το δόντι για επιπρόσθετους ριζικούς σωλήνες ή νέα μόλυνση. Τότε, θα καθαρίσει  και θα επεξεργαστεί εκ νέου τους ριζικούς σωλήνες, θα επανατοποθετήσει καινούριο εμφρακτικό υλικό στο εσωτερικό του δοντιού (ριζικοί σωλήνες) και θα σφραγίσει με προσωρινό σφράγισμα το δόντι.

Μόλις το δόντι επουλωθεί (σταματήσει να πονάει), ο οδοντίατρός σας θα τοποθετήσει καινούρια στεφάνη ή άλλη αποκατάσταση για να το προστατέψει.

EnglishGreek